Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες στο Σύνταγμα

Εν μέσω σοβαρών πιέσεων από την Ευρώπη, σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την Πέμπτη η ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου.

Το κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία περιφραγμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τείχη και κάγκελα.

Στις 13:20, επεισόδια ξέσπασαν στο πάνω μέρος της πλατείας της Συντάγματος, στη συμβολή των Λεωφόρων Αμαλίας και Βασ. Σοφίας, όταν ένα άτομο, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών. Το περιστατικό δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ομάδες «Αγανακτισμένων» απομόνωσαν το συγκεκριμένο άτομο.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 12:30 δημιουργήθηκε ένταση επί της οδού Μητροπόλεως μπροστά στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου. Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα και ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός, που έπιασαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ένταση στο Χίλτον και στο Καλλιμάρμαρο

Ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11:00 μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.Μικροένταση επικράτησε, την ίδια ώρα και στο Παγκράτι, στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ευτυχίδου, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίων αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.



Συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Σοφίας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν μία πορεία 200 ατόμων, κάνοντας χρήση χημικών. Όκτω άτομα, επτά άνδρες και μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο ένας εκ των τραυματιών είναι ο Γιώργος Χαρίσης, αντιπρόεδρος ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι δύο εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γ.Α.Δ.Α., περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτως ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την Αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.



Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, οι 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ.Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..



Για τον λόγο αυτό έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά στο σημείο παραμένουν ακόμα αρκετά άτομα.



Οι διαδηλωτές προσπάθησαν μάλιστα να εμποδίσουν κάποια αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν βουλευτές, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά μία βουλευτής πήγε με τα πόδια στο Κοινοβούλιο.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...