Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο άνθρωπος-λύκος


ΔΕΙΤΕ: Ελπίζει ότι θα βρεθεί θεραπεία για τη σπάνια πάθησή του

Επιστήμονες ανακάλυψαν το… μυστικό που κρύβεται πίσω από το λεγόμενο «σύνδρομο-λυκάνθρωπος», που θα μπορούσε να αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή των ανθρώπων που υποφέρουν από υπερτρίχωση και αναγκάζονται να… χτενίζουν και να κουρεύουν σχεδόν καθημερινά το… πρόσωπό τους. (δείτε και σχετικό άρθρο)

Σύμφωνα με τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Human Genetics, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αιτία που προκαλεί την υπερτρίχωση και επηρεάζει λιγότερους από 100 ανθρώπους στον κόσμο.

Ένας από αυτούς είναι ο Larry Gomez, ένας ακροβάτης γνωστός παγκοσμίως ως ο «άνθρωπος-λύκος».



«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά τα νέα. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός που υποφέρει από αυτήν την κατάσταση και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να αλλάξει» είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα η υπερτρίχωση προκαλείται από μία αλλοίωση του σε ένα τμήμα του χρωμοσώματος Χ, που επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Το 1995 οι ερευνητές εντόπισαν στο περίπου τη θέση της μετάλλαξης στο τμήμα του χρωμοσώματος Χ, σε μια οικογένεια από το Μεξικό που υπέφερε από υπερτρίχωση. Τώρα είναι σε θέση να γνωρίζουν την ακριβή θέση της μετάλλαξης, αφού μελέτησαν έναν Κινέζο που έπασχε από την ίδια γενετική πάθηση.

Τώρα οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι σε θέση να βρουν τη θεραπεία.



http://www.newsbeast.gr/world/arthro/182874/o-anthropos-lukos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...