Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Βόμβα από Guardian: «Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα!»


«Μην εκπλαγείτε αν καεί η Αθήνα!... », αυτό τον τίτλο διάλεξε η βρετανική εφημερίδα The Guardian για το εκτενές αφιέρωμά της στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντίτια Τσακραμπόρτι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πλατεία Συντάγματος έχει γίνει η πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της ευρωπαϊκής λιτότητας. Και καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πασχίζει πρώτα να κρατήσει τη δουλειά του, και μετά να κερδίσει τη στήριξη των βουλευτών για το πιο ακραίο πακέτο περικοπής δαπανών, αύξησης φόρων και ιδιωτικοποιήσεων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ανεπτυγμένη χώρα, ό,τι συμβαίνει ανάμεσα σε αυτή την πλατεία και το κοινοβούλιο έχει σημασία για την υπόλοιπη ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στους "αγανακτισμένους", ο ανταποκριτής της Guardian παρατηρεί  την έντονη οργή και δυσαρέσκεια των πολιτών: «Εδώ βλέπουμε κάτι περισσότερο από τα προσωπικά παράπονα του καθενός. Αποκαλύπτεται μια μεγάλη αλήθεια που οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη την έχουν αγνοήσει μέχρι τώρα. Στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο δάνειο για την Ελλάδα, τα μέλη της ευρωζώνης έχουν επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες. Θεωρούν δεδομένο ότι οι Ελληνες (και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι) μπορούν να αντέξουν και άλλη λιτότητα. Αλλά στους δρόμους της Αθήνας ο κόσμος λέει ότι έχει φτάσει στα όριά του». tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...