Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη για την ανάμιξη γιου παράγοντα του Παναθηναϊκού που έβγαλε 13,5 εκατ. ευρώ από… ήττα του «τριφυλλιού»! Ποιος είναι και ποια στοιχεία-φωτιά τον καίνε.
Το παιχνίδι Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2 το 2008 έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Από τότε υπήρχαν υποψίες πως κάτι περίεργο είχε συμβεί, ωστόσο κανείς στη δημοσιογραφική πιάτσα δεν μπορούσε να γράψει ή να πει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπήρχαν αποδείξεις. Η έρευνα του Κυριάκου Θωμαΐδη μέσω της εκπομπής «Η Δίκη» έβγαλε και πάλι… λαβράκι, καθώς η παρέμβαση του Σωτήρη Βοργιά και του δημοσιογράφου Μπάμπη Κατσούλη ανέδειξε την ύπαρξη δύο ακόμα περίεργων αγώνων.
Ο Βοργιάς κατήγγειλε δύο παιχνίδια: «Το 2008, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, στο οποίο είχε νικήσει η Καστοριά με 1-2, κάποιος από την Ελλάδα είχε παίξει ένα εκατ. ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 1ο εκατ. ευρώ. Υπάρχει και ένα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας την ίδια περίοδο. Ένας γιος παράγοντα είχε παίξει να χάσει η ομάδα του με 3-2 και κέρδισε. Δεν θέλω να πω ποιος ήταν ο γιος παράγοντα και ποιο το ματς. Αυτός είχε παίξει 1.500.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».
Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης έδωσε κι άλλες λεπτομέρειες: «Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίκτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στη Μαλαισία. Το παιχνίδι ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίχτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτός που τα έπαιξε ήταν παράγοντας. Το άλλο ματς ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2. Θυμάμαι ότι τότε ο κ. Κούγιας τα είχε βάλει με τον Σιντιμπέ.
Ήταν η περίοδος της υπόθεσης Βάλνερ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε ένομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη, ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση».
Νέες αποκαλύψεις!
Ποιος είναι όμως ο γιος παράγοντα του Παναθηναϊκού; Κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι υπήρχε… διπλό έννομο συμφέρον εκείνη την εποχή, καθώς πέραν των οικονομικών ανταλλαγμάτων, το «τέλος» του Παναθηναϊκού υπό εκείνες τις διοικητικές συνθήκες θα συνιστούσε μια νέα εποχή με την είσοδο άλλων παραγόντων.
Ο Παναθηναϊκός μετά την καταδικαστική ήττα στην Ξάνθη απώλεσε τις περισσότερες πιθανότητες που είχε για τίτλο και ο τρόπος που υπέστη την ήττα είχε προκαλέσει τεράστια ερωτηματικά.
Κι επειδή κανένας δεν παίζει με τέτοια ευκολία 1,6 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει… κάλυψη, οι Αρχές άρχισαν να σκαλίζουν την υπόθεση.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από εκείνη την εποχή στα δημοσιογραφικά γραφεία, αναφέρουν ότι ο γιος του παράγοντα του Παναθηναϊκού είχε λάβει τα χρήματα το πρωί της Δευτέρας, αμέσως δηλαδή μετά τον αγώνα!
Το ποσό είχε κάνει πολλούς να γουρλώσουν τα μάτια και βήμα προς βήμα άρχισαν να ψάχνουν νέα στοιχεία.
Το στοίχημα είχε παιχτεί μέσω της Μαλαισίας και οι ελληνικές αρχές ξεψάχνισαν κάθε σπιθαμή της υπόθεσης. Σύμφωνα με πηγές από το τραπεζικό σύστημα, στο τέλος του 2008 η λίστα με τους Έλληνες που έχουν εισπράξει υπέρογκα ποσά από το εξωτερικό έφερνε πρώτο πρώτο τον γιο του παράγοντα του Παναθηναϊκού!
Το κουβάρι πλέον έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό και ποδοσφαιρικό. Διότι αφενός παράγοντας του Παναθηναϊκού να ποντάρει σε ήττα της ομάδας του δεν έχει ξαναγίνει και αφετέρου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι και εν τέλει το πρωτάθλημα με τρόπο που αν μη τι άλλο χρήζει επιπλέον έρευνας…
Παρέμβαση Μπιτσαξή
Οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Δίκη» προκάλεσαν την παρέμβαση του γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τους στοιχηματισμούς Ελλήνων στη Μαλαισία. Μετά τα νέα στοιχεία για τους αγώνες Ξάνθης-ΠΑΟ και Ιωαννίνων-Καστοριάς θα υποβάλει νέο ερώτημα προς την εισαγγελία για την τύχη της σχετικής έρευνας.
gazzetta