Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί για 6η μέρα κ νύχτα στους δρόμους και τις πλατείες.

{HAG-OVER}KANENA ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ 6Η ΗΜΕΡΑ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;;;;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ;;;


Παρόλο που τα μέτρα που πήρε η Ισπανική Κυβέρνηση είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τα δικά μας, όλοι οι Ισπανοί έχουν βγεί στους δρόμους (ειρηνικά) και δεν λένε να αποχωρήσουν αν δεν παρθούν πίσω τα μέτρα!

Δείτε φωτογραφίες κ videos σε ζωντανή σύνδεση απο την Puerta Del Sol, το δικό τους Σύνταγμα.

Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής. Απαίτησαν ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος στην Ισπανία, που οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και φτιαγμένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα. (σας θυμίζει κάτι;;)

Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση στην Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στις τάξεις των νέων ξεπερνά το 40%.

Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου. Άλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.

«Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός νέου τύπου κοινωνικού κινήματος, ανεξάρτητου από κόμματα και συνδικάτα», λέει ο καθηγητής κοινωνιολογίας Χάιμε Παστόρ.


tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...