Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βόμβα Γιώργου Φλωρίδη στο ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή - βόμβα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα του κυβερνητικού κόμματος. Σκληρή κριτική για την οικονομική πολιτική ΠΑΣΟΚ. Αντικαθίσταται από τον Γ. Φραγγίδη (Vid)
Νέα βόμβα συνταράσσει τα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ και την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης παρέδωσε στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επιστολή αποχώρησης από το κόμμα και οριστικής εγκατάλειψης από το βουλευτικό αξίωμα.
Σε δισέλιδη δήλωσή του, ασκεί σκληρή κριτική στα χτεσινά γεγονότα, κάνοντας λόγο "για ανυπολόγιστη καταστροφή της χώρας".
Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που δημιουργεί ένας ανεύθυνος δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή".
Ασκώντας σκληρή κριτική και στην οικονομική πολιτική των μεγάλων κομμάτων τα τελευταία χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον", αναφέρεται στην επιστολή.
Ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις, υποστηρίζει ότι "δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος» και καταλήγει: Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας το στιγμών υποβάλλω την παραίτησή μου".
Ο κ. Φλωρίδης δεν επέλεξε το παράδειγμα του Γιώργου Λιάνη περί ανεξαρτητοποίησης, κάνοντας ακόμα πιο εύθραυστη την κυβερνητική πλειοψηφία.
Η κίνησή του δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς ο Φλωρίδης έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα πολύ σοβαρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και θεωρείται από τα στελέχη που αποτελούσαν εφεδρεία για το κυβερνών κόμμα.
H παραίτηση Φλωρίδη σημαίνει ότι η έδρα παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και την καταλαμβάνει πλέον ο Γιάννης Φραγγίδης.
Μάλιστα, το όνομα του Γιώργου Φλωρίδη συζητούνταν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ως ένα από τα πιθανά πρόσωπα που μπορεί να αναλάβουν το υπουργείο Οικονομικών στο νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Φλωρίδης ήταν από τους πρώτους που επικοινώνησε χθες ο ΓΑΠ για να τους προσεταιρισθεί.

 Αναλυτικά η επιστολή Γ. Φλωρίδη
"Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παραιτούμενος ο βουλευτής Κιλκίς, καταλογίζει σε όλα τα κόμματα, αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως λέει, "οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» και οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας".
Ειδικότερα για την κυβέρνηση, ο κ. Φλωρίδης της χρεώνει "λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα".
Όσο για την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει ότι "με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές, και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας".
"Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση, ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά ΜΟΝΟΝ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων, στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο.
Αντί του Εθνικού Συναγερμού, επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.
http://news247.gr/ellada/politiki/epistolh_paraithshs_toy_voyleyth_ston_prwthypoyrgo.1106571.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...