Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τους έκοψε το… βήχα

Τους έκοψε το… βήχα
Κόπηκαν τα γελάκια!

Το Ντάλας και ο Ντιρκ Νοβίτσκι πανηγυρίζουν το πρώτο τους πρωτάθλημα, καθώς επικράτησαν του Μαϊάμι μέσα στο «American Airlines Arena» στον έκτο τελικό του NBA με σκορ 105-95.

Πριν από μέρες οι Ντουέιν Γουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς κορόιδευαν τον βήχα του Γερμανού, ωστόσο εκείνος τους απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στο παρκέ, φορώντας στο τέλος το δαχτυλίδι.

Ο MVP φυσικά ήταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ενώ μαζί του το πρώτο δαχτυλίδι στη 18χρονη καριέρα του πανηγυρίζει και ο Τζέισον Κιντ. Άξιος συμπαραστάτης του Γερμανού ήταν ο Τζέισον Τέρι, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα με τους κρίσιμους πόντους που πέτυχε.

Το ματς

Το Μαϊάμι ήταν αυτό που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, όπου κατάφερε να προηγηθεί με 7-4 στα τρία πρώτα λεπτά. Το Ντάλας αντέδρασε με τον Μπαρέα (10-10), ωστόσο ένα σερί 4-0 με ισάριθμους πόντους του Τζέιμς, έφερε τη Χιτ στο +4 (14-10). Αρκετά τα λάθη στην επίθεση για τους Μάβερικς, με τους γηπεδούχους να το αυτό εκμεταλλεύονται πολύ καλά και να πηγαίνουν στο +9 (20-11). Ο Νοβίτσκι με τον Μπαρέα μείωσαν τη διαφορά (22-15), ωστόσο ο Γερμανός υπέπεσε γρήγορα στο δεύτερό του φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Αυτό όμως, δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρήκαν τις λύσεις με τον Τέρι (22-20). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κάρντιναλ με σουτ από τα 7,25μ. έδωσε το προβάδισμα στο Ντάλας (22-23), ενώ χάρις σε έναν εκπληκτικό Τέρι, οι Μάβερικς έφτασαν ακόμα και στο +8 (24-32). Το 27-32 του πρώτου δωδεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Χάουζ με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Νευρικό το Μαϊάμι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με το Ντάλας να κάνει ένα επιμέρους σκορ 1-8, με καλάθι του Μαϊνμί και δύο τρίποντα του Στίβενσον και τη διαφορά να πηγαίνει στο +12 (28-40). Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν στη συνέχεια και με «όπλο» την άμυνα έτρεξαν ένα σερί 7-0, κάνοντας το σκορ 35-40. Ο Ρικ Καρλάιλ πήρε τάιμ άουτ να κόψει το ρυθμό, ωστόσο η Χιτ διεύρυνε το σερί στο 14-0, με τρίποντο από τον Χάουζ και ανέκτησε το προβάδισμα (42-40). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά που είχαν για τα επόμενα τρία λεπτά (45-43), όμως ένας πραγματικά ασταμάτητος Τέρι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο Ντάλας (49-51), όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε 17 πόντους. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες και ειδικά ο Νοβίτσκι, ο οποίος είχε 1/12 σουτ. Τελικά, ο «συνήθης ύποπτος» Τέρι έφερε τους φιλοξενούμενους στο +4 (49-53), για να κάνει το 51-53 ο Τσάλμερς, με δύο εύστοχες βολές, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρώτο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσε ο Νοβίτσκι (51-55), με τον Τσάλμερς να απαντά αμέσως με τρίποντο (54-55). Όμως, ένα επιμέρους σκορ 1-6 από το Ντάλας έκανε το σκορ 56-63. Ο Μπος με τέσσερις αναπάντητους πόντους έκανε το 60-63, ενώ ο Τσάντλερ, λίγο αργότερα, υπέπεσε στο τέταρτό του φάουλ, με τον Καρλάιλ να περνά τον Νοβίτσκι στο «5». Παρόλα αυτά, οι Μάβερικς κατάφεραν να διαφυλάξουν αυτό το προβάδισμα στα επόμενα λεπτά, μέχρι που ο Κιντ με το πρώτο του καλάθι (από τα 7,25μ.) στην αναμέτρηση έκανε το 62-68. Μάλιστα, ο Γερμανός με μία βολή έκανε το 72-65, αλλά η Χιτ με πρωταγωνιστές τους Χάσλεμ και Τζέιμς έφερε το ματς στο -3 (71-74), περίπου ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Κιντ με τρίποντο έκανε το 71-79, για να κλείσει το Ντάλας, το τρίτο δωδεκάλεπτο, στο +9 (72-81), χάρη στο buzzer beater του Μαϊνμί.

Δεν είχε ανάλογη συνέχεια το Ντάλας στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, επιτρέποντας στο Μαϊάμι να ξεκινήσει με ένα σερί 5-0 (77-81). Ο Μπαρέα, όμως από τη μία και ο Τέρι από την άλλη, «επανέφεραν την τάξη» πηγαίνοντας τη διαφορά στο +8 (77-85) για τους Μάβερικς. Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες της Χιτ πανικοβλήθηκαν, με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν τη διαφορά και να φτάνουν ακόμα και στο +12 (77-89), οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ανήμποροι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με αποτέλεσμα οι Μάβερικς να συντηρούν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Ο Τζέιμς με τον Μπος μείωσαν στους επτά πόντους, ωστόσο τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ από τους Τσάντλερ και Μπαρέα (!) σε συνδυασμό με την αστοχία του Μαϊάμι, διαμορφώθηκε το τελικό 105-95 και το Ντάλας με τον Ντιρκ Νοβίτσκι πανηγύρισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα!

To φιλμ του αγώνα

sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...