Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το δημοψήφισμα του Παπανδρέου με τις ευλογίες των ΗΠΑ;


του Στέφανου Μυτιληναίου
Όλοι στην Ευρώπη, εκτός Μέρκελ, έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου. Σαν να μην ήξερε τίποτα κανείς… Ωστόσο, προσπάθησαν να...
κρατήσουν τους τόνους χαμηλά και κάλεσαν τον πρωθυπουργό σήμερα στις Κάννες, εκεί που συνεδριάζουν οι G20, για εξηγήσεις.

Παρέμβαση για το δημοψήφισμα έκανε και ο Λευκός Οίκος. Το «Κουτί της Πανδώρας» γράφει: Ο Λευκός Οίκος παρενέβη στη διαπλανητική -πλέον- συζήτηση που έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Ενω λοιπόν οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν κρύβουν τη δυσφορία τους προς τον κύριο Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, υποστήριξε ότι «η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να διοργανώσει δημοψήφισμα έδειξε την ανάγκη για την Ευρώπη να επεξεργαστεί περαιτέρω και να εφαρμόσει ταχέως το πακέτο αντιμετώπισης του χρέους που συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι ηγέτες της ευρωζώνης». Τέλος, επανέλαβε το ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση που αντιμετωπίζει.

Η δήλωση θεωρήθηκε από πολλούς «υποστηρικτική» στον Γιώργο Παπανδρέου, τον «μικρό Ομπάμα» -όπως τον αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος-, από τον… μεγάλο Ομπάμα.

Εμείς από εχθές γράψαμε ότι θεωρούμε το δημοψήφισμα καταστροφικό. Όχι γιατί φοβόμαστε το αποτέλεσμά του, αλλά γιατί θεωρούμε ότι το τρίμηνο μέχρι τη διεξαγωγή του πάει πολύ μακριά και μέχρι τότε θα έχουν διαλυθεί όλα στη χώρα:
Το χειρότερο όμως όλων είναι, ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν θα γίνει -εάν γίνει- σε ένα μήνα…
Θα το κάνει σε 3 μήνες! Έτσι είπε… Για να ολοκληρώσει την καταστροφή της πατρίδας, να νεκρώσει την πραγματική οικονομία, να εξαθλιώσει το λαό στο βαρύ χειμώνα και στο τέλος, αυτού του εφιαλτικού τριμήνου, να εκβιάσει τη θετική του ψήφο!
Ποντάρει και στην πολιτική αστάθεια, στις διαδηλώσεις, στις κοινωνικές συγκρούσεις!
Ποντάρει στο χάος για να επικρατήσει!  Και ζητήσαμε άμεσα εθνικές εκλογές.

Ο Παπανδρέου και η παρέα του, που όταν στριμώχνονται εφευρίσκουν ή ανακαλύπτουν εχθρούς, πρόσθεσαν στη λίστα, μετά τους ΣΥΡΙΖΑίους και τις «οργανωμένες μειοψηφίες» των παρελάσεων, τους χρεοκοπημένους εκδότες (σαφέστατο υπονοούμενο τόσο στην «Ελευθεροτυπία» που τους μάχεται δίχως εκπτώσεις όσο και στο ALTER που δεν πάει με τα νερά τους) και τις… τράπεζες! (sic). Ξαφνικά η κυβέρνηση αυτή, που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο εγχώριο και διεθνές τραπεζικό σύστημα, που έχει τοποθετήσει σε νευραλγικά πόστα ανθρώπους αυτού του συστήματος, για παράδειγμα ο Χριστοδούλου της Goldman Sachs στον ΟΔΔΗΧ και οΓεωργίου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας – υπάλληλος του ΔΝΤ, ανακάλυψε ότι την πολεμούν οι τράπεζες…

Λίγο έλειψε να μας πει ότι οι τράπεζες «χρηματοδοτούν» τη λαϊκή αγανάκτηση για να την ανατρέψουν, που δεν αποκλείεται να το πουν, η αμετροέπεια και η φτηνή προπαγάνδα τους είναι πράγματα γνωστά στο Πανελλήνιο.

Η Ευρώπη τραβά τα μαλλιά της με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου, που θα είχε κάθε λόγο να ακολουθήσει αυτή την τακτική πριν 2 χρόνια, για να «εκβιάσει» τη Διεθνή Κοινότητα να μην μας επιβάλλουν την εξαθλίωση, το κάνει τώρα που όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον όφελος για κανέναν αλλά απειλεί να τινάξει και την Ευρώπη στον αέρα! Ποιον τελικά εξυπηρετεί αυτή η πολιτική; Την προσωπική του διάσωση; Όχι φυσικά! Ο Παπανδρέου δεν μας έχει αποδείξει ότι έχει το σθένος να σηκώσει κεφάλι σε κανέναν, θα το είχε κάνει 2 χρόνια πριν.
Βλέποντας όμως τη στάση των ΗΠΑ δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς ποιος «κερδίζει». Τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρουμε και είναι νωρίς για να τις μάθουμε. Όμως ο «μεγάλος Ομπάμα» δείχνει ικανοποιημένος με τα «παιχνίδια» του «μικρού Ομπάμα» και αυτό δεν έχει να κάνει με την αμοιβαία συμπάθεια των δύο ανδρών. Έχει να κάνει με τη διάλυση της Ευρώπης και την κυριαρχία της PAX Americana στον δυτικό κόσμο.

Το πρόβλημα με τον Παπανδρέου είναι, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ευρωπαίος. Είναι Αμερικανός. Και ως τέτοιος πολιτεύεται.
Το πρόβλημα για τον ελληνικό λαό είναι, ότι στο οικόπεδο Ελλάς συγκρούονται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του πλανήτη και είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που έδωσε το δικαίωμα στους ξένους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αρένα – πεδίο μάχης για την παγκόσμια κυριαρχία τους. Λάφυρο του πολέμου αυτού θα είναι ο λαός και οι θησαυροί της Ελλάδας, διότι όποιος κατέχει την Ελλάδα είναι και ο κυρίαρχος της Δύσης. Ο Παπανδρέου προσπάθησε να τους μοιράσει την «πίτα», να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Προφανώς και μάλλον οι Αμερικανοί θέλουν όλη την πίτα δική τους…

Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν έχει να κάνει πουθενά με τη«δημοκρατική διαδικασία» και τη «λαϊκή μας κυριαρχία». Πότε σεβάστηκε ο Παπανδρέου το Σύνταγμα και τους Νόμους, τη Λαϊκή Κυριαρχία, για να το κάνει τώρα; Μη ξεχνάμε ότι στο Συνέδριο των Γερμανών Βιομηχάνων διακήρυττε γεμάτος αλαζονεία, ότι δεν υπολογίζει καθόλου τι λέει ο λαός! Το δημοψήφισμα είναι μια κίνηση στην παγκόσμια σκακιέρα, γι’ αυτό και τον κάλεσαν σήμερα στις Κάννες. Γι’ αυτό και δεν ανατράπηκε εχθές, κάποιος έπρεπε να πάει στις Κάννες. Στις Κάννες όπου θα είναι και ο Ομπάμα, για τις σχετικές διαβουλεύσεις.

Οι δημοκρατικές και πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας πολύ ορθά κατήγγειλαν το δημοψήφισμα και ζήτησαν εκλογές. Μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορεί να δει τι κρύβεται πίσω από αυτό και να επιμένει ότι το εν λόγω δημοψήφισμα είναι έκφραση λαϊκής κυριαρχίας… Ένας ηλίθιος ή ένας ευθυγραμμισμένος με την αμερικανική πολιτική…

Σαφώς και η εσωκομματική αντιπολίτευση που θέλει να ανατρέψει τον Παπανδρέου, όπως εκφράστηκε εχθές, δεν έχει να κάνει με το «κοινωνικό» ΠΑΣΟΚ. Είναι της ομάδας των Βενιζελικών εκσυγχρονιστών, δηλαδή της «δεξιάς» πτέρυγας του Κινήματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Παπανδρέου ανατραπεί από τις «συμμορίες» και τα «συμφέροντα», όπως ούρλιαζαν εχθές κάποιοι βουλευτές του, το ζητούμενο παραμένει: η ανατροπή του!
Σίγουρα υπάρχουν σχεδιασμοί της ντόπιας – ευρωπαϊκής ολιγαρχίας να τον ξεφορτωθούν ως αμερικανόφιλο.
Υπάρχει όμως και η λαϊκή απαίτηση που δεν τον αντέχει άλλο, όπως και τους υπόλοιπους.
Η λογική λοιπόν λέει «ναι» στην ανατροπή του. Ακόμα και από τους ολιγαρχικούς, δεν έχει σημασία πώς θα πέσει.

Σημασία έχει να είναι ο λαός και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έτοιμες να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, να οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέα αμεσοδημοκρατική μεταπολίτευση και να ματαιώσουν τους σχεδιασμούς των Ολίγων εις βάρος των πολλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...