Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Πρωτιά Ελλάδας σε μορφές ενδοοικογενειακής βίας λόγω κρίσης!

Ου γαρ έρχεται μόνη η… κρίση! Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα – που έγινε και στην Ελλάδα- αυξημένα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας  καταγράφoνται και στην χώρα μας λόγω της κρίσης! Πρόκειται για την  έρευνα DOVE (Domestic Violence in Europe) που διεξήχθη ταυτόχρονα σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες. Την έρευνα διεξήγαγε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης MARC, σε δείγμα 548 ανδρών και γυναικών 18 ετών και άνω.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα περιστατικά τόσο της ψυχολογικής όσο και της σωματικής ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Τα ποσοστά εμφανίζονται αυξημένα σε σύγκριση με παλαιότερα ερευνητικά στοιχεία της χώρας μας, αλλά και σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τελευταία στοιχεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των 8 χωρών (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σουηδία και Βέλγιο) η Ελλάδα εμφανίζεται πρώτη, με τα υψηλότερα ποσοστά, στις κατηγορίες της ψυχολογικής κακομεταχείρισης και της σωματικής επίθεσης, ενώ στις κατηγορίες της σεξουαλικής βίας και των τραυματισμών τις δύο πρώτες θέσεις κατέχουν η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δοθούν στη δημοσιότητα στη διάρκεια ειδικής ημερίδας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου ώρα 12.00 στα γραφεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Λ. Αλεξάνδρας 196.http://www.prionokordela.gr/ellada/sok-prwtia-elladas-se-morfes-endooikogeneiakhs-bias-logw-krishs/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...