Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δημοκρατία - Μειοψηφίες και αχρειότητα


Η εικόνα των σημερινών γεγονότων είναι ξεκάθαρη. Πολιτικοί και καναλάρχες προσπαθούν να διασώσουν ότι έχει απομείνει δείχνοντας ως αχρείες και ανιστόρητες τις μάζες κόσμου που διαμαρτύρονται με ρίψη αυγών και συνθήματα στις παρελάσεις. Εν μία νυκτί ο συνειδητοποιημένος Έλληνας που μέχρι χθες άφηνε τη ψήφο του αβίαστα στα μεγάλα κόμματα, έγινε κομμάτι μια μειοψηφικής αχρείας μάζας που δε σέβεται τους θεσμούς και τους αγώνες του Προέδρου της δημοκρατίας, ο οποίος δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση τα τελευταία δύο χρόνια για τη μη υπογραφή του μνημονίου, αλλά και ήταν συνένοχος σε όλα όσα οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στη σημερινή κατάσταση.

Σήμερα θυμήθηκαν τη λέξη δημοκρατία. Τα κανάλια άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους στις πολιτικές φωνές, πάσα κόμματος για να καταδικάσουν όλοι μαζί όσους "αμαύρωσαν" τις παρελάσεις. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί συμφωνούν ότι φταίει μια μειοψηφία για όσα συμβαίνουν και η δημοκρατία δέχεται ισχυρό πλήγμα από τα γεγονότα. Πόσο πολύ μας φοβούνται; Φοβούνται ότι ούτε μετά από δεκαετίες δε θα ξανα απολαύσουν ξέγνοιαστοι έναν καφέ. Φοβούνται ότι αυτό που οι περισσότεροι συνειδητοποιημένοι πολίτες θέλουν να πέσει δε θα έχει χώρο για αυτούς αύριο. Οι δημοσιογράφοι βλέπουν την οργή του κόσμου να τους ακουμπάει και να τους συμπαρασύρει με την αποδόμηση του πολιτικού συστήματος.

Η προπαγάνδα σήμερα είναι στα καλύτερά της. Οι μειοψηφίες είναι πλειοψηφίες, επειδή ακόμα πολλοί προτιμούν να νοιώθουν την κάθαρση αλλά φοβούνται να πράξουν μένοντας πίσω. Η δημοκρατία έχει χάσει κάθε έννοια από αυτούς που είναι ο στόχος του κόσμου και ασκούν βία εδώ και καιρό σε αυτόν χωρίς αίσθηση του μέτρου. Όταν λένε δεν φοβούνται, λένε ψέματα. Φοβούνται. Όσο για την αχρειότητα που προβάλλουν ως γνώρισμα των διαμαρτυρομένων δεν είμαι σίγουρος. Είμαι όμως σίγουρος ότι η αχρειότητα ήταν αυτό που τους έδινε μέχρι χθες τη δύναμη και τη ψήφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...