Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικά η υποβολή της δήλωσης ακινήτων Ε9



 

Σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη τελικά η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, στο taxis net όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας (από τον Σεπτέμβριο η ημερομηνία έναρξης μεταφέρθηκε για την 1η Δεκεμβρίου) οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση της διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.

Επιπλέον, θα παρέχονται βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνεται απευθείας η μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΣ, διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας τού κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.

Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...