Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δεν γίνονται αυτά!(vid)


Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Football League! Η Μαρσέιγ που έχανε 2-0 από τη Ντόρτμουντ το γύρισε στο 85' και στο 87' σε 3-2, χαλώντας τη γιορτή του Ολυμπιακού.
Oι Γερμανοί έδειχναν... μια κλάση πάνω στο πρώτο μέρος, πάτησαν την Μαρσέιγ και δίκαια προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0. Ωστόσο, ένα γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από τον Ρεμί έδωσε άλλον αέρα στους Γάλλους, που κατάφεραν με ένα γκολ του Αντρέ Αγιού στο 85` και ένα του Βαλμπουενά στο 87` -που πέρασε ως αλλαγή λίγο νωρίτερα- να αφήσουν... στον τόπο την Ντόρτμουντ και τον Ολυμπιακό!
Η Ντόρτμουντ την κυριαρχία
Η Μαρσέιγ προσπάθησε να ξεκινήσει δυνατά, κερδίζοντας ένα κόρνερ στο 2`, αλλά στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Μανταντά, με την μπάλα να κοντράρει και τελικά να καταλήγει κόρνερ. Η Ντόρτμουντ είχε κάποιες δυσκολίες στην ανάπτυξη,με τον Μπάριος να είναι καλά κλεισμένος, αλλά ήταν εκείνη που έδειχνε περισσότερο επικίνδυνη. Ο Χάμελς οργάνωνε ωραία από πίσω και ο Γκέτσε με τον Πίστσζεκ έδειχναν αρκετά κινητικοί. Mία ωραία κίνηση στην περιοχή του πρώτου στο 18` δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με το σουτ του να καταλήγει στον Μανταντά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ενκουλού πρόλαβε τελευταία στιγμή να διώξει. Η κυριαρχιά των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 23`. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Κέλ γύρισε την μπάλα με κεφαλιά, ο Λεβαντόφσκι ανενόχλητος... κατέβασε την μπάλα στρώνοντας την στον Μπλαζικόφσκι, ο οποίος ανάμεσα σε τέσσερις Γάλλους άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Ξανά στο παιχνίδι η Μαρσέιγ!
Η Ντόρτμουντ δεν κατέβασε ρυθμό, έχασε μία ακόμα ευκαιρία με τον Μπάριος και κέρδισε πέναλτι μετά από κλωτσιά του Εμπιά στο πρόσωπο του Κελ, ο οποίος διεκδίκησε μια κεφαλιά από καλή θέση στην περιοχή. Αφού προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Κελ, ο Χούμελς με άψογη εκτέλεση έκανε το 2-0. Το χτύπημα στο πρόσωπο δεν επέτρεψε στον αρχηγό των Γερμανών να συνεχίσει, με τον Ντα Σίλβα να περνάει στη θέση του. Το... σφυροκόπημα συνεχίστηκε, με τον Μανταντά να μπλοκάρει στο 39` την λόμπα του Λεβαντόφσκι, ενώ στο 40` ο Ντιαρά την κατάλληλη στιγμή έβαλε την κόντρα στο σουτ του Γκέτσε, αλλά αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Μαρσέιγ στα... χασομέρια του ημιχρόνου και στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της!  Με μια πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Αμαλφιτάνο βρήκε τον Ρεμί, που με κεφαλιά πέτυχε το έκτο γκολ στα τελευταία 8 ματς που έχει παίξει.

Με άλλον αέρα οι Γάλλοι
Το γκολ από το... πουθενά αναπτέρωσε τις ελπίδες των Μαρσεγιέζων, με τον Ντεσάμπ να περνάει στην επανέναρξη τον Σεϊρού αντί του Εμπιά, προκειμένου να βελτιώσει την ανάπτυξη και την επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Από την πλευρά του, ο Κλοπ έβγαλε τον κινητικό Γκέτσε και πέρασε στο ματς τον Πέρισιτς. Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ξανά πιέζοντας, αλλά στο 50` η σέντρα του Αμαλφιτάνο θύμισε την φάση του γκολ. Αυτή την φορά ωστόσο είχαν γνώση οι (οπισθο)φύλακες, απομακρύνοντας σωστά! Μία κεφαλιά του Αγιού στο 54` από εκτέλεση φάουλ του Σεϊρού πέρασε άουτ και ενώ το ματς παιζόταν κυρίως στο χώρο του κέντρου, με την επίθεση της Ντόρτμουντ να δείχνει αποκομμένη. Στο 57` ο Πίστσεκ πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Αγιού, με την Ντόρτμουντ να απαντά άμεσα με ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Γκουντογκάν, το οποίο μπλοκάρε ο Μανταντά. Στο 63` ο Κλοπ έβαλε και τον Καγκάβα αντί του Μπάριος, με τον Ντεσάμπ να απαντά με τον Τζόρνταν Αγιού αντί του Λούτσο.

Επική ανατροπή!
Οι συνεργασίες του Καγκάβα με τον Λεβαντόφσκι έδωσαν πνοή στην επίθεση της Ντόρτμουντ και ένα επικίνδυνο σουτ του Πολωνού στο 70` βρήκε κόντρα και πέρασε δίπλα από το δοκάρι, σημαίνοντας και πάλι... συναγερμό στην άμυνα της Μαρσέιγ. Ο Ντεσάμπ έριξε στη μάχη και στον Βαλμπουενά και στο 85` ο Αντρέ Αγιού μετά από κόρνερ του Αμαλφιτάνο με κεφαλιά έδωσε... δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Με το μομέντουμ να τους ευνοεί και χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν, οι Μασσαλοί βγήκαν μπροστά και ο Βαλμπουενά ως από μηχανής Θεός, χάρισε στην ομάδα του την νίκη και την πρόκριση. «Χορεύοντας» τους αμυντικούς της Ντόρτμουντ με εκπληκτική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάιντερφελερ!  Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν την ισοφάριση αλλά μάταια, μένοντας μοιραία στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντερφελερ, Χούμελς, Λεβ, Πίστζεκ, Σαντάνα, Κελ (32` Ντα Σίλβα), Γκέτσε (46` Πέρισιτς), Μπλασζικόφσκι, Γκουντογκάν, Λεβαντόφσκι, Μπάριος (63` Καγκάβα)

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικέτα, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Λούτσο Γκονσάλες (67` Τ.Αγιού), Εμπιά (46` Σεϊρού), Αμαλφιτάνο, Ρεμί (74` Βαλμπουενά), Α. Αγιού

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

szólj hozzá: B2-3M
gazeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...